Безопасност

* Ще ви предложим кратки, но за сметка а това полезни съвети относно ползването на платформата *

Платформата предлага различни категории в които се предоставят различен тип информация. Избягвайте да предоставяте информация, която не е необходима. Имайте предвид, че в интернет пространството единствените, които могат да Ви защитят, сте самите Вие. 

Платформата осигурява канал с който да извършвате различни дейности, но не носи отговорност за възникнали бъдещи спорове [OPC].

  • Придържайте всички разговори само в платформата и не използвайте други комуникационни канали като VIber, Facebook, Instagram и WhatsApp. 
  • Не споделяйте личните си данни – те не са необходими. Затова бъдете внимателни към потребители, които насърчават разговори извън нашата платформа, както сме описали по-горе или изискват информация (например лична карта, банкови данни и тн). При наличието на такъв потребител, молим да ни бъде съобщено възможно най-бързо, за да предприемем мерки.
  • Внимателно преглеждайте всяка връзка преди да влезете в нея. Преди да натиснете Enter се уверете, че адресът на уебсайта в лентата за навигация започва с „https“ (а не „http“), което означава, че има инсталиран на него защитен протокол SSL* (напр. https://www.deltrend.bg/).
  • Предпазете се от фишинг атаки * – Плащането за продуктите, продавани през DelTrend.BG, не се извършва чрез разплащателна онлайн система, а само с наложен платеж чрез куриерската компания (в брой или по банков път).
  • Единствено предлаганите от нас услуги се плащат чрез разплащателна система (VISA/Mastercard или по банков път). Другият тип услуги, които предлагаме е чрез SMS плащания, описани в сайта.
  • Избягвайте личното приемане, респективно предаване на продукта, който искате да закупите/продаде. Използвайте куриерски фирми понеже те са най-сигурният канал за продажба. При липса на опция за получаване през куриер, то тогава си уговорете среща на места, които са оживени и има очевидци
  • Администраторите на DelTrend.BG никога няма да се свържат с Вас през директни съобщения в чат системата или като коментар под дадена обява. Връзката от нас към Вас се осъществява само и единствено през нашите И-мейл адреси на платформата. 

info@deltrend.bg | support@deltrend.bg | sales@deltrend.bg

* Фишинг/Phishing е кибер атака, която използва прикрити имейли, директни съобщения и уебсайтове, които приличат на реални и имат за цел да извлекат чувствителна информация и достъп до важни акаунти на своите жертви.

SSL (Secure Socket Layer) е протокол, който осигурява криптиране на връзката между сървър (уебсайт) и браузър (потребител). Предаваната през такава връзка информация е защитена от неоторизиран достъп и прихващане.